Home / КУЛТУРА / КЛИМАТА СЕ МЕНУВА , ОД НАС ЗАВИСИ

КЛИМАТА СЕ МЕНУВА , ОД НАС ЗАВИСИ

Денес во Општина Кривогаштани присуствуваше караванот за климатски промени заедно со Жаре Еден на Еден и Климе К-15. Најмладите од двете основни училишта од Кривогаштани и Обршани имаа можност да научат нешто повеќе за климатските промени преку забава и игра. Целата на настанот е подигнување на свеста кај луѓето тргнувајќи од најмала возраст.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*