Home / КУЛТУРА / СЕ ОДВИВААТ ИНТЕНЗИВНИ ГРАДЕЖНИ АКТИВНОСТИ ВО ОУ ЈОНЧЕ СМУГРЕСКИ ВО ОБРШАНИ

СЕ ОДВИВААТ ИНТЕНЗИВНИ ГРАДЕЖНИ АКТИВНОСТИ ВО ОУ ЈОНЧЕ СМУГРЕСКИ ВО ОБРШАНИ

Започнаа активностите за модернизација на фасадата на ОУ Јонче Смугрески во Обршани откако основните училишта во Кривогаштани, Годивле и Славеј добија нов модерен лик на фасадата на објектите. ОУ Јонче Смугрески деновиве доживува градежна експанзија откако пред неколку дена започнаа и градежните активности за уредување и адаптирање на дел од училишната зграда за отворање на дневен центар за деца од предшколска возраст за што веќе пристигна инвентарот за уредување на просторот кој ќе се постави веднаш штом завршат градежните активности со што ќе се исполнат условите за започнување на првата поудневна градинка во тој дел од Општина Кривогаштани, откако пред една година беше отворена првата детска градинка во општината.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*