Home / Информации / ЧЕТИРИ НОВИ УЛИЦИ ВО ОПШТИНА КРИВОГАШТАНИ

ЧЕТИРИ НОВИ УЛИЦИ ВО ОПШТИНА КРИВОГАШТАНИ

Општина Кривогаштани потпиша договор со изведувачот на четирите улици во општината кои ќе започнат да се реализираат веднаш штом дозволат временските услови. Се работи за една улица во Славеј и 3 во Кривогаштани меѓуи кои улица Никола Карев , Крак од улица Македноски Просветители од центарот на населеното место до градинката во Кривогаштани и уште еден крак на Улица Македонски просветители , кои улици вклучуваат коловоз и тротоари. На почетокот на идната година започнуваат да се реализираат уште 3 улици во Обршани, Кривогаштани и од Бела Црква до Воѓани. Со овие проекти општината значително ја подобри патната инфраструктура каде најголем дел зазема патниот правец Кривогаштани – Воѓани кој се  очекува да се започне со реализација за краток временски период.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*