Home / Информации / ПРИВРШУВА ОПРЕМУВАЊЕТО НА НОВАТА ДЕТСКА ГРАДИНКА ВО ОБРШАНИ

ПРИВРШУВА ОПРЕМУВАЊЕТО НА НОВАТА ДЕТСКА ГРАДИНКА ВО ОБРШАНИ

Денес во просториите на ОУ Јонче Смугрески во Обршани каде што ќе биде лоцирана новата детска градинка, доставена е опрема од бела техника и теписонски подлоги со што се привршува подготовката и опремувањето на просторот за отпочнување со функционирање на првата детска градинка во тој дел од општина Кривогаштани.

Досега во општината функционира една детска градинка со вкупен капацитет од 50 дечиња, а со завршувањето на опремувањето и адаптацијата ќе започне со работа и втората детска градинка за која досега има голем интерес од родителите кои имаат дечиња од предшколска возраст.

12510486_1224710310877442_9129691383762939976_n12552578_1224710377544102_6554707981041000556_n12509724_1224711267544013_9209022512494981588_n12438985_1224710517544088_2855272826610229665_n12417615_1224711200877353_8048535763576738177_n12400947_1224711304210676_384362505477801262_n

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*