Home / МЛАДИ / СВЕЧЕНО ПУШТЕН ВО УПОТРЕБА ЦЕНТАРОТ ЗА РАН ДЕТСКИ РАЗВОЈ ВО ОБРШАНИ

СВЕЧЕНО ПУШТЕН ВО УПОТРЕБА ЦЕНТАРОТ ЗА РАН ДЕТСКИ РАЗВОЈ ВО ОБРШАНИ

Во присуство на заменик министерот Диме Спасов и градоначалникот на општина Кривогаштани Тони Заткоски свечено беше пуштен дневниот центар за ран детски развој во Обршани.

12321514_1278906838791122_2032681790216814747_n

Во општина Кривогаштани веќе година дена успешно функционира градинката Весело Штркче а Ценатор за ран детски развој е втора вакава институција во општината која ќе ги згрижи и едуцира најмалите на предшколска возраст со што во голема мера ќе им помогне на родителите во социјализацијата на своите деца.Задоволството и интересот на родителите се огромни од отворањето на овај центар.

12670677_1278906445457828_3251105962646592912_n

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*