Home / Информации / ПРЕЗЕНТАЦИЈА ЗА СОВРЕМЕНИ СИСТЕМИ ЗА НАВОДНУВАЊЕ ВО ЗЕМЈОДЕЛИЕТО

ПРЕЗЕНТАЦИЈА ЗА СОВРЕМЕНИ СИСТЕМИ ЗА НАВОДНУВАЊЕ ВО ЗЕМЈОДЕЛИЕТО

Денес (Среда 20.07.2016) со почеток во 21 часот во спортската сала во ОУ Манчу Матак – Кривогаштани ќе се одржи презентација на современи системи за наводнување на земјоделските површини, каде што стручни лица ќе ги презентираат начините, условите и видовите на системи за навднување како и можностите за субвенционирање на набавката на ситеми за наводнување.

На презентацијата најавено присуство имаат претставници од Министерство за земјоделие, АФПЗРР, АПЗРР како и други стручни лица.

Се покануваат сите сопственици на земјоделски аптеки и земјоделци со цел да се информираат за можностите и погодностите кои се во можност да ги искроситат со набавката на системите за наводнување.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*