Home / Информации / Инфо денови во Пелагонискиот регион за преставување на ИПАРД 2

Инфо денови во Пелагонискиот регион за преставување на ИПАРД 2

Ве информираме дека наредната недела ќе се одржат инфо денови во Пелагонискиот регион за преставување на ИПАРД 2,  каде преставници од АФПЗРР ќе ги претстават промените и дополнувањата во новата програма, за кој што се очекува да има повик последната недела од овој месец. Настаните ќе се одржат на:

-1 февруари (среда) 2017 во зградата на општина Прилеп од 11:00 часот

-2 февруари (четврток) 2017 во мала сала на Центар за култура во Битола од 11 часот

Ве информираме дека Центарот за развој на Пелагонискиот плански регион во соработка со Агенцијата за поттикнување на развојот на земјоделството ќе испрати покани до заинтересирани земјоделци, преработувачи, занаетчии, чинители во туризмот и други заинтересирани страни. Од Ваша страна можете дополнително да ги информирате земјоделците од Вашата општина кои се заинтересирани за аплицирање да земат учество на еден од инфо деновите.

download

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*