Home / КОМУНАЛНИ РАБОТИ / ДОДЕЛЕНИ СРЕДСТВА ЗА ИЗГРАДБА НА ДЕЛ ОД КАНАЛИЗАЦИОНА МРЕЖА ВО КРУШЕАНИ

ДОДЕЛЕНИ СРЕДСТВА ЗА ИЗГРАДБА НА ДЕЛ ОД КАНАЛИЗАЦИОНА МРЕЖА ВО КРУШЕАНИ

Градоначалникот на Општина Кривогаштани Рубинчо Шефтероски во текот на вчерашниот ден потпиша договор за доделување на финансиски средства во висина од 900.000 денари доделени од Министерството за животна средина и просторно планирање за изградба на дел од канализациона мрежа во Крушеани – Крак L.

Покрај доделените средства од Министерството за животна средина и просторно планирање, Општина Кривогаштани ќе партиципира со сопствени средства со цел целосна доизградба на крак – L во должина од 316 метри.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*