Home / Информации / ОПШТИНА КРИВОГАШТАНИ ЌЕ ГРАДИ ВОДОВОДНА МРЕЖА ВО Н.М ВОЃАНИ

ОПШТИНА КРИВОГАШТАНИ ЌЕ ГРАДИ ВОДОВОДНА МРЕЖА ВО Н.М ВОЃАНИ

Општина Кривогаштани започнува постапка за изградба на дистрибутивна водоводна мрежа во н.м Воѓани, прва фаза – линија 2. Средствата за реализација на проектот се обезбедени преку Министерството за локална самоуправа , Бирото за регионален развој во висина од 1.400.000 денари  и Општина Кривогаштани со 328 000 денари.

Image (35)

Откако Градоначалникот на општината го потпиша договорот за кофинансирање со Бирото, следува подготовка и распишување на тендерска постапка за избор на изведувач на проектот по што ќе се започне со реализација на истиот.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*