Home / ЛОКАЛНА САМОУПРАВА / Инсталација на ЛЕД светилки за улично осветлување во населените места во Општина Кривогаштани

Инсталација на ЛЕД светилки за улично осветлување во населените места во Општина Кривогаштани

Започнат е проектот за поставување на ЛЕД светилки во сите населени места во Општина Кривогаштани со кој ќе бидат заменети сите стари светилки со нови ЛЕД светилки како и дополнително ќе бидат поставени нови 40 сијалични места.

Вредноста на овој проект изнесува 2.820.790,00 денари и истиот е заем од Светска Банка.

Изведувач на проектот е ДОО ТЕМАТО – Скопје

Ќе бидат монтирани 395 ЛЕД светилки на целата територија на Општина Кривогаштани, кои ќе придонесат кон заштеда на електрична енегрија.

FB_IMG_1571403979493

FB_IMG_1571403991563

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*