Home / КУЛТУРА / НОВ КУЛТУРЕН БРАН ВО КРИВОГАШТАНИ

НОВ КУЛТУРЕН БРАН ВО КРИВОГАШТАНИ

Здружението рурален развој Локална Акциона Група Агро Лидер во соработка со Општина Кривогаштани во рамките на културниот викенд организираат фолклорен концерт како и театарска претстава “Семејни Приказни”.

Фолклорниот концерт ќе се одржи во кино салата во Кривогаштани на ден 09.11.2019 год.(Сабота). Почетокот на истата е во 19.30 часот.

На фолклорниот концерт свој настап ќе имаат две културно уметнички друштва:

-Куд Моминок од Прилеп

-Куд Мирка Гинова од Демир Капија

Театерската претстава  “Семејни Приказни” ќе биде прикажана во народниот театар “Војдан Чернодрински”-Прилеп на ден 10.11.2019 год.(недела) со почеток во 19.30 часот.

Влез слободен и обезбеден превоз

Пријавување до петок на тел.078 308 964

семејни приказни-театарска претстава

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*