Home / КУЛТУРА / 1 ви Јуни “Меѓународен ден на децата”

1 ви Јуни “Меѓународен ден на децата”

метнички дела на млади на тема:
“Ние сме млади уметници” 🎨🖼️
– Изложба на уметнички слики од децата во нашата градинка ВЕСЕЛО ШТРКЧЕ с.Кривогаштани
Општина Кривогаштани во соработка со ЈОУДГ “ВЕСЕЛО ШТРКЧЕ” с.Кривогаштани реализираше ликовна работилница и изложба на уметничките слики од нашата млада популација.
На изложбата се изложени уметнички слики од децата на возраст од 4 до 6 годишна возраст.
Секое дете за својот труд беше наградено со Пофалница, и нема поголема награда за нас од она кога ќе видиме дека децата се задоволни и среќни.
Децата се секогаш возбудени.
Тие се љубопитни и сакаат да дознаат нови работи, да ги шират хоризонтите.
Уште повеќе кога станува збор за интерактивна работа во работилниците, каде што имаат можност непосредно да се запознаваат со вештините и начините на изработка на уметнички дела, можат да се обидат да создадат свои уметнички дела.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*