Home / АДМИНИСТРАЦИЈА

АДМИНИСТРАЦИЈА

ДЕНОТ НА ОПШТИНА КРИВОГАШТАНИ ОДБЕЛЕЖАН СО СВЕЧЕНО ПУШТАЊЕ ВО УПОТРЕБА НА ДОГРАДБАТА НА ОПШТИНСКАТА ЗГРАДА

Денес Општина Кривогаштани го одбележува својот дваесет и прв роденден на кој Градоначалникот на општината Рубинчо Шефтероски во присуство на заменик Министерот за локална самоуправа Дејан Павлески свечено ги пуштија во употреба новите канцеларии во општинската зграда во Кривогаштани. Голем ...

Read More »

Општина Кривогаштани ги претстави своите бизнис поволности на меѓународната бизнис конференција со Турција во Битола

Во организација на Центарот за развој на Пелагонискиот плански регион денес беше организирана меѓународна конференција „Унапредување на економскиот развој во Пелагонискиот плански регион” и бизнис средби со компании од регионот на Измир, Република Турција. Општина Кривогаштани ја искористи можноста да ...

Read More »

ЗАПОЧНУВААТ ГРАДЕЖНИТЕ АКТИВНОСТИ ЗА ИЗГРАДБА НА ПЛОШТАДОТ ВО КРИВОГАШТАНИ

Деновиве започна подготовката на теренот за отпочнување на градежните активности за изградба на плоштад во центарот на Кривогаштани со вкупна површина од 1400 метри квадратни. Средствата за реализација на овај проект се обезбедени преку Центарот за развој на пелагониски плански ...

Read More »

БУЏЕТСКИ ФОРУМ ВО ОПШТИНА КРИВОГАШТАНИ

Општина Кривогаштани во соработка со Швајцарската агенција за развој и соработка (SDC) , Заедницата на единиците на локална самоуправа и единицата за координација на форумите, организира Буџетски форум во Општина Кривогаштани. Спроведувањето на форумсиот процес започнува со одржувањето на првата ...

Read More »