Home / БУЏЕТ

БУЏЕТ

ДОНЕСЕН БУЏЕТОТ НА ОПШТИНА КРИВОГАШТАНИ ЗА 2022

Советот  на општината на денешната седница го изгласа предлог буџетот на општина Кривогаштани за 2022 година. Со 6 гласа ЗА советниците го усвоија буџетот на општината за годината што предстои, каде се предвидени голем дел развојни проекти, идеи и планови ...

Read More »

ШЕСТА ФОРУМСКА СЕСИЈА ВО ОПШТИНА КРИВОГАШТАНИ

Во Петок на 23.09.2016 во 20:00 часот во спортската сала во ОУ Манчу Матак во Кривогаштани ќе се одржи шестата и последна форумска сесија од буџетскиот форум кој се одржува во општина Кривогаштани. Се покануваат сите граѓани на општина Кривогаштани ...

Read More »

СЕ ОДРЖА ПЕТТАТА ФОРУМСКА СЕСИЈА ВО ОПШТИНА КРИВОГАШТАНИ

Доцна синоќа се одржа петтата форумска сесија од програмата форуми во заедницата која се спроведува во Општина Кривогаштани со поддршка од Швајцарската агенција за развој и соработка со подршка на ЗЕЛС и ЕКФ. На оваа форумска сесија се изврши гласање ...

Read More »

СЕ ОДРЖА ЧЕТВРТАТА ФОРУМСКА СЕСИЈА ВО ОПШТИНА КРИВОГАШТАНИ

Синоќа во спортската сала на ОУ Манчу Матак во Кривогаштани се одржа четвртата форумска сесија од програмата форуми во заедницата, каде се заокружи една целина со сите предлози за реализација на повеќе проекти. Се она што досега беше сработено на ...

Read More »

ОДРЖАНА ТРЕТАТА ФОРУМСКА СЕСИЈА ВО ОПШТИНА КРИВОГАШТАНИ

Синоќа во спортската сала при ОУ Манчу Матак во Кривогаштани се одржа третата форумска сесија од вкупно шесте предвидени од програмата форуми во заедницата – буџетски форум. На оваа сесија присусутвуваа 173 жители на општината кои ги слушнаа дел од ...

Read More »

СЕ ОДРЖА ВТОРАТА ФОРУМСКА СЕСИЈА ВО ОПШТИНА КРИВОГАШТАНИ

Се одржа втората форумска сесија во општина Кривогаштани од програмата форуми во заедницата, финансирана од швајцарската агенција за развој и соработка со подршка на ЗЕЛС и ЕКФ. На втората сесија присуствуваа повеќе од 140 граѓани кои учествуваат во креирањето на ...

Read More »

ВТОРА ФОРУМСКА СЕСИЈА ВО ОПШТИНА КРИВОГАШТАНИ

На ден 28.10.2015 година – Среда во просториите на спортската сала при ОУ Манчу Матак во Кривогаштани во 19 часот. Општина Кривогаштани по тој повод ги поканува сите жители на општината да присуствуваат и да учествуваат во креирањето на буџетот ...

Read More »