Home / ГЛАСНИК

ГЛАСНИК

Јавен повик за доставување на иницијативи за изработка на Урбанистички планови на територијата на Општина Кривогаштани за 2020 година

Врз основа на  член 21 од Законот за просторно и урбанистичко планирање (Службен весник на РМ бр.199/2014, 44/2015, 193/2015, 31/2016  163/16, 90/2017, 64/2018 и 168/18), Градоначалникот на Општина Кривогаштани распишува Јавен повик за доставување на иницијативи за изработка на Урбанистички ...

Read More »

ЈАВЕН ПОВИК ЗА ДОСТАВУВАЊЕ НА ИНИЦИЈАТИВИ ЗА ИЗРАБОТКА НА УРБАНИСТИЧКИ ПЛАНОВИ

Врз основа на  член 21 од Законот за просторно и урбанистичко планирање (Службен весник на РМ бр.199/2014, 44/2015, 193/2015 и 31/2016), Градоначалникот на Општина Кривогаштани распишува ЈАВЕН ПОВИК ЗА ДОСТАВУВАЊЕ НА ИНИЦИЈАТИВИ ЗА ИЗРАБОТКА НА УРБАНИСТИЧКИ ПЛАНОВИ ЗА ТЕРИТОРИЈТА НА ...

Read More »

ПОСЕТА НА ПРЕМИЕРОТ НИКОЛА ГРУЕВСКИ НА ОПШТИНА КРИВОГАШТАНИ

Премиерот Никола Груевски денеска во кругот на ООУ Манчу Матак во Кривогаштани го означи почетокот на градба на новата училишна спортска сала, за која Владата има издвоено 24 милиони денари. Салата ќе се гради на површина од 650 метри квадратни, ...

Read More »