Home / ЗЕМЈОДЕЛИЕ

ЗЕМЈОДЕЛИЕ

ПОСТАВЕНА АГРОМЕТЕОРОЛОШКА СТАНИЦА ВО ОПШТИНА КРИВОГАШТАНИ

За потребите на жителите на општина Кривогаштани во соработка со Центарот за пелагониски плански регион, поставена е агрометеоролошка станица преку која земјоделците во секој момент ќе ги имаат најточните информации за моменталната состојба на временските услови, користејќи ја мобилната апликација  ...

Read More »

Состанок на кризен штаб

Се известуваат жителите на општина Кривогаштани дека после одржаниот состанок на кризниот штаб во врска со коронавирусот COVID – 19 донесени се следните заклучоци : ➡️1. Жителите да ги набават потребните прехрамбени и здравствени продукти во текот на работната недела ...

Read More »

ОБУКА ЗА ДОБРИ ПРАКТИКИ ВО ФАРМСКОТО ПРОИЗВОДСТВО

Проектот на УСАИД за развој на деловниот екосистем дел од своите активности ги насочуваат кон подобрување на развојот на млечниот сектор во Пелагонискиот Регион. Со цел да обезбедиме советодавна поддршка и да отвориме можности за нашите земјоделци да ги зголемат ...

Read More »

ИЗВЕСТУВАЊЕ

СЕ ИЗВЕСТУВААТ ГРАЃАНИТЕ НА ОПШТИНА КРИВОГАШТАНИ ДЕКА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА КРИВОГАШТАНИ НА СЕДНИЦАТА ОДРЖАНА НА ДЕН 24.07.2018 ГОДИНА ДОНЕСЕ ОДЛУКА ЗА ПРОГЛАСУВАЊЕ НА ПРИРОДНА НЕПОГОДА ОД НЕВРЕМЕ СО ГРАД ВО НАСЕЛЕНИТЕ МЕСТА ВРБЈАНИ, СЛАВЕЈ, ПОДВИС, ГОДИВЛЕ, КОРЕНИЦА, БОРОТИНО И КРИВОГАШТАНИ. КОМИСИЈАТА ...

Read More »

ПРЕЗЕНТАЦИЈА ЗА ОРГАНСКО ПРОИЗВОДСТВО

Согласно, акцискиот план за Промоцијата на производите дозволени за заштита на растенијата во органското земјоделско производство, Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство во соработка со Државната фитосанитарна лабораторија, на ден 14.10.2016 год. (петок) – Кривогаштани, во просториите на ОСУ ”Манчу Матак” со почеток во 11 часот, ќе  одржи презентации на горенаведената ...

Read More »

СООПШТЕНИЕ

Поради невремето од дожд и град кое ја зафати територијата на општина Кривогаштани на ден 15.07.2016 – Петок, со одлука на Советот на општината е одлучено да се формираат 3 комисии кои ќе вршат проценка на претрпена штета на земјоделските ...

Read More »

ЗАПОЧНА ЧИСТЕЊЕTO НА КРУШЕВСКА РЕКА

Денес започна чистењето на Крушевска река на делот кој поминува низ територијата на општина Кривогаштани. Општината ја реализира оваа активност со помош од Министерството за животна средина која на општината и додели 4000 литри нафта со што се започна чистењето ...

Read More »

ОДРЖАНА ТРИБИНА НА УЈП ЗА ПАУШАЛНО ОДАНОЧУВАЊЕ

Денес во просториите на Клубот на пензионери во Кривогаштани се одржа јавна трибина за паушално оданочување на земјоделците и поднесување на даночни пријави за остварен земјоделски приход во 2015 година што претставува законска обврска чиј рок за поднесување на пријави ...

Read More »