Home / ИНСТИТУЦИИ

ИНСТИТУЦИИ

НАБАВЕНО ВОЗИЛО ЗА ДЕТСКИТЕ ГРАДИНКИ ВО ОПШТИНА КРИВОГШТАНИ

Започнувањето со работа на детската градинка Јагодка во Обршани, доведе до потреба градинката Весело Штркче да набави специјално возило за достава на храна и прехрамбени продукти, кое ќе служи на Д.Г Јагодка за достава на дневни оброци за дечињата кои ...

Read More »

ОПШТИНА КРИВОГАШТАНИ ВОВЕДЕ ЕЛЕКТРОНСКА НАПЛАТА НА УСЛУГИТЕ

Општина Кривогаштани во соработка со Шпаркасе Банка воведе пост терминал за наплата на општинските услуги се со цел подобрување на квалитетот и брзината на извршување на услугите за кои е надлежна институцијата. Со воведувањето на оваа можност жителите ќе можат ...

Read More »

Годишна програма за работа на ООУ „Манчу Матак“ во Кривогаштани, општина Кривогаштани за учебната 2020/2021 година

Советот на Општина Кривогаштани на својата 15 седница ја донесе Годишната програма за работа на ООУ “Манчу Матак” во Кривогаштани, општина Кривогаштани за учебната 2020/2021 година. Годишна програма за работа  

Read More »

ДОДЕЛЕНИ НАГРАДИТЕ НА КОНКУРСОТ “СО РАКАТКИТЕ И ПРЕГРАТКИТЕ НА ТУТУНАРИТЕ“

Комисијата формирана од членови на основните училишта, општинската администрација и МЦМС денес ги доделија наградите на учесниците кои конкурираа на конкурсот за изработка на уметнички дела /творби од рециклирачки отпад на тема ,,СО РАКАТКИТЕ И ПРЕГРАТКИТЕ НА ТУТУНАРИТЕ“ кој што ...

Read More »

СО РАКАТКИТЕ И ПРЕГРАТКИТЕ НА ТУТУНАРИТЕ

Комисијата формирана од членови на основните училишта, општинската администрација и МЦМС денес извршија отценување на делата кои конкурираа на  конкурсот за изработка на уметнички дела /творби од рециклирачки отпад на тема ,,СО РАКАТКИТЕ И ПРЕГРАТКИТЕ НА ТУТУНАРИТЕ“ кој што го ...

Read More »

ПРЕДАВАЊЕ ЗА ВРБЈАНСКА ЧУКА И ЛОКВЕНСКО КАЛЕ

На 16.02.2017 (четврток) во ОУ Манчу Матак  во 15:00 ќе се одржат предавања поврзани со минатогодишните истражувања на локалитетите Врбјанска Чука кај Славеј и „Кале“ – Локвени коишто се наоѓаат во Општина Кривогаштани. Предавањето со наслов „Неолитска населба Врбјанска Чука ...

Read More »

ИЗВЕСТУВАЊЕ

На ден 27.12.2016  во 12 часот во Клуб на пензионери во Кривогаштани ќе се одржи информативна средба со граѓани од страна на претставници од управата за јавни приходи. Се покануваат сите заинтересирани граѓани да го посетет настанот.

Read More »