Home / ЛЕР

ЛЕР

ГРАНТ ЗА ИЗГРАДБА НА УЛИЦИ ВО ОПШТИНА КРИВОГАШТАНИ

Владата на РСМ преку заемот на Светска банка за Проектот за поврзување на локални патишта  додели на општина Кривогаштани средства во висина од 575.017.99 евра. Доделените средства ќе бидат искористени за изградба и реконструкција на локални патишта и улици во ...

Read More »

Контролна листа на План за управување со животната средина и со социјалните аспекти (ПУЖССА) за проект за реконструкција на дел од улицата “4” и улицата “14” во Општина Кривогаштани, во рамки на Проектот за поврзување на локални патишта во РСМ

1.ESMP Checklist_ Project Krivogashtani_ENG_25.9.20_SPA 2.ESMP Checklist_ Project Krivogashtani_MK_9.09.20_SPA 3.Formular za komentari na dokument za Krivogashtani 4.Izvestuvanje za dostapnost na ESMP Checklista_ Krivogashtani

Read More »

ОПШТИНА КРИВОГАШТАНИ СО 60 НОВИ КОНТЕЈНЕРИ ЗА СМЕТ

За краток временски период општина Кривогаштани успеа да реализира два проекти користејќи заем од Светска банка преку МСИП2 за решавање на дел од клучните проблеми на општината со кои значително се зголемува функционалноста и економичноста во работењето на институцијата како ...

Read More »

НОВА ИНВЕСТИЦИЈА ВО ОПШТИНА КРИВОГАШТАНИ

Инвестициската фирма Еуромедикус од Скопје во соработка со неколку странски инвеститори од Софија – Република Бугарија ги започнаа подготвителните активности од инвестицијата во н.м Славеј за оранжериско производство на масло од  канабис за медицински цели. Делегација со претставници на инвеститорите ...

Read More »

КРЕИРАЊЕ МОЖНОСТИ ЗА РАБОТА ЗА СИТЕ 2

Од 1-ви Октомври 2017 година во општина Кривогаштани започна да се реалзира проектот ,,Креирање можности за работа  2“ проект финансиран од страна на УНДП. Со овај проект опфатени се вкупно 11 невработени лица од кои 4 лица се ангажирани како ...

Read More »

ЕКИПАТА НА ЦЕНТАР ОСВОЈУВАЧ НА ОВОГОДИНЕШНОТО ИЗДАНИЕ НА ТРАДИЦИОНАЛНИОТ НОЌЕН ТУРИНИР ВО МАЛ ФУДБАЛ ВО КРИВОГАШТАНИ

Доцна синоќа заврши овогодинешното издание на Кривогаштанскиот турнир во мал фудбал каде екипата на Центар ја победи екипата на Бене Бош од Битола со 2-1 и со тоа ја освои главната премија на турнирот од 60.000 денари. Вицешампионот екипата на ...

Read More »