Home / МЛАДИ

МЛАДИ

НОВОГОДИШНИ ПАКЕТЧИЊА ЗА НАЈМАЛИТЕ ВО ОУ ЈОНЧЕ СМУГРЕСКИ И ЈАГОДКА

Градоначалникот на општина Кривогаштани Николче Мискоски денес ги посети и најмалечките во градинката Јагодка, кои со песнички го прославија доаѓањето на новата година, за што си добија и новогодишни пакетчиња. Првачињата од основното училиште Јонче Смугрески во Обршани, Боротино и ...

Read More »

НОВОГОДИШНИ ПАКЕТЧИЊА ЗА НАЈМАЛИТЕ

Градоначалникот на општина Кривогаштани Николче Мискоски, денес ги посети прводделенците при основното училиште Манчу Матак од Кривогаштани, како и подрачните училишта во Подвис, Годивле, Славеј и Крушеани, каде најмалите добија новогодишни пакетчиња со желби за посреќна и поуспешна година што ...

Read More »

ЗАПОЧНА ПРОЕКТОТ ’’ЗАЈАКНУВАЊЕ НА ЛУЃЕТО ОД ПЕЛАГОНИЈА’’

Во Хотелот “Епинал” во Битола, свечено беше отворен проектот “Зајакнување на луѓето од Пелагонија” во кој се вклучени општините од Пелагонискиот регион, граѓански организации и млади луѓе кои во наредниот период ќе земат активно учество во имплементирање и промовирање на ...

Read More »

КОНКУРС ЗА ИЗРАБОТКА НА УМЕТНИЧКИ ДЕЛА/ТВОРБИ ОД РЕЦИКЛИРАЧКИ ОТПАД 2019 г.

По 5ти пат општина Кривогаштани, Крушево и подрачното училиште ООУ„Страшо Пинџур“с.Мало Коњари во соработка со МЦМС го распишува конкурсот за изработка на уметнички дела и творби од рециклирани материјали. Конкурост служи за мотивирање на децата и индиректно на нивните родители ...

Read More »

НОВ КУЛТУРЕН БРАН ВО КРИВОГАШТАНИ

Здружението рурален развој Локална Акциона Група Агро Лидер во соработка со Општина Кривогаштани во рамките на културниот викенд организираат фолклорен концерт како и театарска претстава “Семејни Приказни”. Фолклорниот концерт ќе се одржи во кино салата во Кривогаштани на ден 09.11.2019 ...

Read More »

ЈАВЕН ПОВИК

ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРЕДЛАГАЊЕ НА КАНДИДАТИ ЗА ИЗБОР  НА ЧЛЕНОВИ НА СОВЕТ НА МЛАДИ НА ОПШТИНА КРИВОГАШТАНИ sovet na mladi

Read More »

ПРОЧКАРСКА СМЕА ЗА СЕКОГО

Оваа година по единаесетти пат се одржа манифестацијата Прочкарска смеа за секого на која учество зедоа учениците од двете основни училиште во општина Кривогаштани како и дечињата од детската градинка Весело Штркче.

Read More »

ПО ВТОР ПАТ ОДРЖАНА БАДНИКОВА ПОВОРКА ВО ОПШТИНА КРИВОГАШТАНИ

По повод Христовото раѓање – Божик, во Кривогаштани  по втор пат се одржа коледарската поворка со учество на  околу 180 дечињата од основните училишта во општината. Имено, со Бадниковата поворка е возобновена една прекрасна древна традиција, која, веќе насекаде во ...

Read More »