Home / ОПШТИ ИНФОРМАЦИИ

ОПШТИ ИНФОРМАЦИИ

МИНИСТЕРОТ ЗА ТРУД И СОЦИЈАЛНА ПОЛИТИКА ВО ПОСЕТА НА ОПШТИНА КРИВОГАШТАНИ

Денес општина Кривогаштани ја посети Министерот за труд и социјална политика М-р Јованка Тренчевска, која заедно со Градоначалникот на општина Кривогаштани Николче Мискоски, ги посетија дечињата во детската градинка Весело Штркче на кои им доделија играчки и дидактички матријали, со ...

Read More »

ИЗВЕСТУВАЊЕ

Општинската изборна комисија при општина Кривогаштани, ги известува сите членови на избирачките одбори кои беа ангажирани на изминатите локални избори одржани во Октомври 2021 година, дека средствата предвидени за членовите на избирачките одбори се исплатени.

Read More »

ИЗВЕСТУВАЊЕ

По барање на превозникот ТП ТАМ ТРАНС со решение број 34-125/2 од 31.01.2022 година, Превозните линии: Прилеп – Воѓани со време на поаѓање 06:20 ; 09:20 и 16:20 часот и линиите Воѓани – Прилеп со време на поаѓање 07:20 ; ...

Read More »

НОВОГОДИШНИ ПАКЕТЧИЊА ЗА НАЈМАЛИТЕ ВО ОУ ЈОНЧЕ СМУГРЕСКИ И ЈАГОДКА

Градоначалникот на општина Кривогаштани Николче Мискоски денес ги посети и најмалечките во градинката Јагодка, кои со песнички го прославија доаѓањето на новата година, за што си добија и новогодишни пакетчиња. Првачињата од основното училиште Јонче Смугрески во Обршани, Боротино и ...

Read More »

НАБАВЕНО ВОЗИЛО ЗА ДЕТСКИТЕ ГРАДИНКИ ВО ОПШТИНА КРИВОГШТАНИ

Започнувањето со работа на детската градинка Јагодка во Обршани, доведе до потреба градинката Весело Штркче да набави специјално возило за достава на храна и прехрамбени продукти, кое ќе служи на Д.Г Јагодка за достава на дневни оброци за дечињата кои ...

Read More »

НОВОГОДИШНИ ПАКЕТЧИЊА ЗА НАЈМАЛИТЕ

Градоначалникот на општина Кривогаштани Николче Мискоски, денес ги посети прводделенците при основното училиште Манчу Матак од Кривогаштани, како и подрачните училишта во Подвис, Годивле, Славеј и Крушеани, каде најмалите добија новогодишни пакетчиња со желби за посреќна и поуспешна година што ...

Read More »

СОOПШТЕНИЕ

Почитувани, Почитувајќи го правилото за транспарентност во работењето на Општина Кривогаштани го издаваме следново соопштение за финансиската состојба од март 2013 до октомври 2021 година: – На 31/03/2013 Општина Кривогаштани заврши со негативен финансиски резултат од 14.316.362,00 денари вкупен долг ...

Read More »

ДОНЕСЕН БУЏЕТОТ НА ОПШТИНА КРИВОГАШТАНИ ЗА 2022

Советот  на општината на денешната седница го изгласа предлог буџетот на општина Кривогаштани за 2022 година. Со 6 гласа ЗА советниците го усвоија буџетот на општината за годината што предстои, каде се предвидени голем дел развојни проекти, идеи и планови ...

Read More »