Home / Разно

Разно

1 ви Јуни “Меѓународен ден на децата”

метнички дела на млади на тема: “Ние сме млади уметници” – Изложба на уметнички слики од децата во нашата градинка ВЕСЕЛО ШТРКЧЕ с.Кривогаштани Општина Кривогаштани во соработка со ЈОУДГ “ВЕСЕЛО ШТРКЧЕ” с.Кривогаштани реализираше ликовна работилница и изложба на уметничките слики ...

Read More »

Делење на заштитни маски

‼️ИЗВЕСТУВАЊЕ‼️ Почитувани сограѓани, поради новите мерки на Владата со кои се воведува задолжително носење на заштитни маски на јавен простор, општина Кривогаштани презема иницијатива за делење на бесплатни заштитни маски за сите жители на општината. За таа цел во текот ...

Read More »

Избор на економски оператори за достава на прехрамбени продукти на територијата на општина Кривогаштани за време на забраната за движење

ИЗВЕСТУВАЊЕ ДО ЕКОНОМСКИ ОПЕРАТОРИ Почитувани, кризниот штаб на општина Кривогаштани ги утврди следните услови за избир на економски оператори кои ќе вршат мобилна достава на прехрамбени продукти на целата територија на општина Кривогаштани за време на забраната за движење. Заинтересираните ...

Read More »

Состанок на кризен штаб

Се известуваат жителите на општина Кривогаштани дека после одржаниот состанок на кризниот штаб во врска со коронавирусот COVID – 19 донесени се следните заклучоци : ➡️1. Жителите да ги набават потребните прехрамбени и здравствени продукти во текот на работната недела ...

Read More »

ЈАВНА ПОКАНА

Утре, Петок 02.02.2018 година, Градоначалникот на Општина Кривогаштани Рубинчо Шефтероски и директорот на ЈП Пелагонија Јане Чавкоски ќе одржат две јавни трибини со жителите на населеното место Воѓани, започнувајќи од 18 часот во спортското бифе во ценатарот на населеното место ...

Read More »

ОДРЖАНИ ПОВЕЌЕ ЈАВНИ ТРИБИНИ ВО ОПШТИНА КРИВОГАШТАНИ

Градоначалникот на Општина Кривогаштани Рубинчо Шефтероски заедно со директорот на Јавното комунално претпријатие Пелагонија – Јане Чавкоски, изминативе неколку дена одржаа повеќе јавни трибини низ населените места во општината чија цел беше да се слушнат потребите, проблемите на населението како ...

Read More »

ПРОДОЛЖУВААТ ЈАВНИТЕ ТРИБИНИ ВО ОПШТИНА КРИВОГАШТАНИ – УТРЕ ВО Н.М БОРОТИНО И ОБРШАНИ

Утре, Среда 24.01.2018 година, Градоначалникот на Општина Кривогаштани Рубинчо Шефтероски и директорот на ЈП Пелагонија Јане Чавкоски ќе одржат две јавни трибини со жителите на населеното место Боротино, започнувајќи од 14 часот во спортското бифе во ценатарот на населеното место ...

Read More »

ВОЗОБНОВУВАЊЕ НА ТРАДИЦИЈАТА – БАДНИКОВА ПОВОРКА

МАКЕДОНСКА ПРАВОСЛАВНА ЦРКВА -ОХРИДСКА АРХИЕПИСКОПИЈА ПРЕСПАНСКО ПЕЛАГОНИСКА ПРАВОСЛАВНА ЕПАРХИЈА- -ЦРКОВНА ОПШТИНА КРИВОГАШТАНИ- ВЕ ПОКАНУВА По повод Христовото раѓање – Божик, на 06.01.2018 година (сабота) во Кривогаштани ќе се одржи коледарската поворка со учество на дечињата од основните училишта. Имено, со ...

Read More »

ОДРЖАНА СРЕДБА СО ЖИТЕЛИТЕ НА ВОЃАНИ

Градоначалникот на Општина Кривогаштани со дел од општинската администрација денес одржа јавна средба со жителите на населеното место Воѓани. На средбата се разговараше за проблемите со кои се соочуваат жителите на населеното место Воѓани и нивно решавање. Општина Кривогаштани има ...

Read More »