Home / ТРУД И СОЦИЈАЛА

ТРУД И СОЦИЈАЛА

МИНИСТЕРОТ ЗА ТРУД И СОЦИЈАЛНА ПОЛИТИКА ВО ПОСЕТА НА ОПШТИНА КРИВОГАШТАНИ

Денес општина Кривогаштани ја посети Министерот за труд и социјална политика М-р Јованка Тренчевска, која заедно со Градоначалникот на општина Кривогаштани Николче Мискоски, ги посетија дечињата во детската градинка Весело Штркче на кои им доделија играчки и дидактички матријали, со ...

Read More »

НАБАВЕНО ВОЗИЛО ЗА ДЕТСКИТЕ ГРАДИНКИ ВО ОПШТИНА КРИВОГШТАНИ

Започнувањето со работа на детската градинка Јагодка во Обршани, доведе до потреба градинката Весело Штркче да набави специјално возило за достава на храна и прехрамбени продукти, кое ќе служи на Д.Г Јагодка за достава на дневни оброци за дечињата кои ...

Read More »

ГРАДИНКАТА ВЕСЕЛО ШТРКЧЕ ГО ПРОСЛАВИ СВОЈОТ 7ми РОДЕНДЕН

Детската градинка Весело Штркче од Кривогаштани денес прослави 7 години успешно функционирање и едуцирање на дечињата од предшколска возраст. Најрадосните, дечињата со пригодни песнички го одбележаа денот на својата градинка, каде присуствуваше и Градоначалникот на Општина Кривогаштани Николче Мискоски  кој ...

Read More »

СЕ ПОДОБРУВА ПРИСТАПОТ ДО СОЦИЈАЛНА ЗАШТИТА ВО ОПШТИНА КРИВОГАШТАНИ

Општина Кривогаштани и Мрежата на локални акциони групи воспоставија соработка за подобрување на пристапноста до социјалните услуги, преку вмрежување и дигитализација со што социјалните категории во општината ќе имаат лесен и непосреден пристап до услугите. Реализација на активности е во ...

Read More »

ЗАПОЧНАA ОБУКИТЕ ЗА НЕГУВАТЕЛИ НА СТАРИ И ИЗНЕМОШТЕНИ ЛИЦА

Во рамките на проектот за општинско корисна работа финансиран од УНДП со кофинансирање на општина Кривогаштани – започна имплементацијата на активностите предвидени за реализација на проектот за помош, нега и грижа во домот на стари и изнемоштени лица. Овај проект ...

Read More »

ДОБИЕНО ПОЗИТИВНО МИСЛЕЊЕ ЗА ОСНОВАЊЕ НА ДЕТСКА ГРАДИНКА ВО КРИВОГАШТАНИ

Министерството за труд и социјална политика достави документ до Општина Кривогаштани со кој дава согласност Советот на Општината да донесе Олука за основање на Јавна општинска установа за деца- Детска градинка ,, Весело Штркче,, во Кривогаштани. Досегашната детска градинка која ...

Read More »

ПОСЛЕДНИ ПОДГОТОВКИ ВО НОВАТА ДЕТСКА ГРАДИНКА ВО ОБРШАНИ

Деновиве привршуваат последните подготовки од адаптацијата на просторот во ОУ Јонче Смугрески во Обршани каде што ќе биде сместена новата детска градинка која ќе работи во склоп на градинката Весело Штркче од Кривогаштани за која во завршна фаза се процедурите ...

Read More »

СЕ ПОДГОТВУВА НОВ ЦЕНТАР ЗА РАН ДЕТСКИ РАЗВОЈ ВО БЕЛА ЦРКВА

Општина Кривогаштани започна со реализација на проект за отворање на нов центар за ран детски развој во населеното место Бела Црква, каде во подрачното основно училиште Јонче Смугрески веќе се уредува просторот каде што ќе биде сместен центарот. Средствата во висина ...

Read More »