Home / ЈП ПЕЛАГАНИЈА

ЈП ПЕЛАГАНИЈА

60 НОВИ КОНТЕЈНЕРИ ВО ОПШТИНА КРИВОГАШТАНИ

Денес во Општина Кривогаштани доставени се 60 метални контејнери кои ќе бидат поставени во наслените места: Обршани, Боротино, Кореница, Годивле и Подвис. Со набавката на контејнерите за отпад,  ЈП Пелагонија ќе започне организирано собирање на отпад во овие населени места ...

Read More »

ОПШТИНА КРИВОГАШТАНИ СО 60 НОВИ КОНТЕЈНЕРИ ЗА СМЕТ

За краток временски период општина Кривогаштани успеа да реализира два проекти користејќи заем од Светска банка преку МСИП2 за решавање на дел од клучните проблеми на општината со кои значително се зголемува функционалноста и економичноста во работењето на институцијата како ...

Read More »

Состанок на кризен штаб

Се известуваат жителите на општина Кривогаштани дека после одржаниот состанок на кризниот штаб во врска со коронавирусот COVID – 19 донесени се следните заклучоци : ➡️1. Жителите да ги набават потребните прехрамбени и здравствени продукти во текот на работната недела ...

Read More »

Известување за прекин со работа на сточен и зелен пазар во Општина Кривогаштани

Почитувани Согласно препораките на Владата на Република Северна Македонија да се забранат масовни собири и настани на отворен и затворен простор, а во насока на почитување на Одлуката за мерки за спречување на внесување и ширење на Коронавирус COVID-19, сточниот ...

Read More »

НАБАВЕНА НОВА МЕХАНИЗАЦИЈА ЗА ПОТРЕБИТЕ НА ЈП ПЕЛАГОНИЈА

Општина Кривогаштани набави два нови трактори Махиндра од 92 и 42 коњски сили заедно со специјална приклучна механизација, тракторска приколка со носивост од 4 тони, плуг за чистење на снег како и електронски распрскувач на сол и песок, со кои Општина ...

Read More »

Oткривањето на спомен обележјето во чест и вечен помен на нашиот македонски херој Љубе Грујоски

На големиот државен празник 11 Октомври, во Пашино Рувци беше откриен споменикот на нашиот сограѓанин и пријател Љубе Грујоски, кој загина на Карпалак во конфликтот во 2001 година. Овој чин на откривањето на спомен обележјето во чест и вечен помен ...

Read More »

Еко акција

Изведена беше еко акција за чистење на отпадоци на неколку локации во Кривогаштани. Вклучени беа вработени од двете основни училишта, од градинката, од Општина Кривогаштани, од комуналното претпријатие “Пелагонија” , но и останати жители од целата Општина. Акцијата беше доста ...

Read More »

Поставување на водоводна мрежа на вториот крак во Воѓани

Започнавме со изведба на работите на вториот крак на водоводната мрежа во Воѓани. Откако ќе се завршат работните активности жителите веднаш ќе можат да започнат со приклучоци на водоводот.  

Read More »