Home / Проекти / ТЕКОВНИ ПРОЕКТИ

ТЕКОВНИ ПРОЕКТИ

СООПШТЕНИЕ

Согласно препораката на Влада на РМ донесена на 26-та седница, општина Кривогаштани објавува листа на започнати проекти кои претставуваат редовни и тековни активности на општината: Реконструкција и адаптација на општинска зграда во Кривогаштани, изградба на зелен пазар во Кривогаштани и ...

Read More »

ОПШТИНА КРИВОГАШТАНИ НАЛИКУВА НА ГОЛЕМО ГРАДИЛИШТЕ

На територијата на општина Кривогаштани во моментов активно се работи на 7 локации каде повеќе изведувачи ги извршуваат градежните активности предвидени за реализација на проектите со кои општината си го загарантира својот напредок и модернизација со што веќе го доби ...

Read More »

ЗАПОЧНУВААТ ГРАДЕЖНИТЕ АКТИВНОСТИ ЗА ИЗГРАДБА НА ПЛОШТАДОТ ВО КРИВОГАШТАНИ

Деновиве започна подготовката на теренот за отпочнување на градежните активности за изградба на плоштад во центарот на Кривогаштани со вкупна површина од 1400 метри квадратни. Средствата за реализација на овај проект се обезбедени преку Центарот за развој на пелагониски плански ...

Read More »

ОПШТИНА КРИВОГАШТАНИ ЌЕ ГРАДИ НОВА ФАСАДА И АДАПТАЦИЈА НА НАДГРАДБАТА НА ОПШТИНСКАТА ЗГРАДА, ЗЕЛЕН ПАЗАР И НОВО ЛЕД УЛИЧНО ОСВЕТЛУВАЊЕ

Градоначалникот на општина Кривогаштани Тони Заткоски потпиша договор со Министерството за финансии за реализација на проект за подобрување на општинските услуги преку ИПА во висина од 260 000 евра со кој општината ќе гради нов зелен пазар со пазар за ...

Read More »

ПРОДОЛЖУВА ГРАДЕЖНАТА ЕКСПАНЗИЈА ВО КРИВОГАШТАНИ

Во моментов во општина Кривогаштани активно се извршуваат градежни активности на две локации каде што и покрај променливите временски услови без прекин се изведува атмосферската канализација на улица Никола Карев во Кривогаштани по чија реализација целосно ќе се асфалтира и ...

Read More »

ПОТПИШАН ДОГОВОР ЗА ИЗГРАДБА НА ПЛОШТАД ВО КРИВОГАШТАНИ

За новогодишната прослава градоначалникот на општина Кривогаштани Тони Заткоски им вети на своите граѓани дека 2015 беше успешна година за општината и најави уште поуспешна 2016 година со силно темпо на работа започнувајќи уште од првите месеци во новата година. ...

Read More »

ИНТЕНЗИВНО СЕ ГРАДИ СПОРТСКАТА САЛА ВО ОУ МАНЧУ МАТАК

Интензивно се одвиваат градежните активности на новата спортска сала во дворот на основното училиште Манчу Матак во Кривогаштани каде денес се започна со поставување на основниот слој на подлогата врз кој ќе следува изолационен дел и горниот финален дел од ...

Read More »

ЧЕТИРИ НОВИ УЛИЦИ ВО ОПШТИНА КРИВОГАШТАНИ

Општина Кривогаштани потпиша договор со изведувачот на четирите улици во општината кои ќе започнат да се реализираат веднаш штом дозволат временските услови. Се работи за една улица во Славеј и 3 во Кривогаштани меѓуи кои улица Никола Карев , Крак ...

Read More »

СЕ ОДРЖА ПЕТТАТА ФОРУМСКА СЕСИЈА ВО ОПШТИНА КРИВОГАШТАНИ

Доцна синоќа се одржа петтата форумска сесија од програмата форуми во заедницата која се спроведува во Општина Кривогаштани со поддршка од Швајцарската агенција за развој и соработка со подршка на ЗЕЛС и ЕКФ. На оваа форумска сесија се изврши гласање ...

Read More »

ОТВОРЕНА ЕТНОЛОШКА ПОСТАВКА ’’СПОМЕНИ ЗА НАВЕК’’ ВО ОПШТИНА КРИВОГАШТАНИ

Денес во просториите на домот на културата во Кривогаштани свечено беше отворена етнолошката поставка ’’ СПОМЕНИ ЗА НАВЕК ’’ на која изложени се предмети, облека, накит и фотографии од сите населени места од општината од старо време, времето на нашите ...

Read More »