Home / Проекти / ТЕКОВНИ ПРОЕКТИ (page 2)

ТЕКОВНИ ПРОЕКТИ

СЕ ОДВИВААТ ИНТЕНЗИВНИ ГРАДЕЖНИ АКТИВНОСТИ ВО ОУ ЈОНЧЕ СМУГРЕСКИ ВО ОБРШАНИ

Започнаа активностите за модернизација на фасадата на ОУ Јонче Смугрески во Обршани откако основните училишта во Кривогаштани, Годивле и Славеј добија нов модерен лик на фасадата на објектите. ОУ Јонче Смугрески деновиве доживува градежна експанзија откако пред неколку дена започнаа ...

Read More »

СТОЧНИОТ ПАЗАР ВО КРИВОГАШТАНИ ГО ДОБИВА СВОЈОТ ЛИК

Најмодерниот сточен пазар во државата пополека го добива својот модерен лик, откако целосно беше уредена внатрешноста на канцелариите во административната зграда и успешно завршена изградбата на енергетски ефикасната фасада на објектите. Асфалтирана е целата површина на боксовите за ситен и ...

Read More »

Добиени средства за изградба на паркинг на зелен пазар во Кривогаштани

Општина Кривогаштани добри финансиски средства за изградба на паркинг на зелениот пазар во Кривогаштани во висина од 537.000 денари, со кои средства ќе се изгради паркингот веднаш до зелениот пазар со вкупна површина од 210 м2. Средствата се обезбедени преку ...

Read More »

ОДРЖАНА ТРЕТАТА ФОРУМСКА СЕСИЈА ВО ОПШТИНА КРИВОГАШТАНИ

Синоќа во спортската сала при ОУ Манчу Матак во Кривогаштани се одржа третата форумска сесија од вкупно шесте предвидени од програмата форуми во заедницата – буџетски форум. На оваа сесија присусутвуваа 173 жители на општината кои ги слушнаа дел од ...

Read More »

ЗАПОЧНА АСФАЛТИРАЊЕТО НА СТОЧНИОТ ПАЗАР

Денес започна асфалтирањето на отворените боксови во новиот сточен пазар со што се привршува изградбата на сточниот пазар во Кривогаштани. Во најкраток можен рок се очекува завршување на активностите за изградба на отворените и затворените боксови за крупен добиток. Општината ...

Read More »

ПРОДОЛЖУВА ИЗГРАДБАТА НА ТРОТОАРИ ВО ОПШТИНА КРИВОГАШТАНИ

Денес започнаа активностите за доизградба на тротоарот на улица Филип Втори во Кривогаштани од Црквата Св.Димитрија до Фонтаната. Изградбата е финансирана од општина Кривогаштани во вредност  од околу 300 000 денари каде што со бекатон поплочени ќе бидат нешто повеќе ...

Read More »

СЕ ПОСТАВУВААТ КАНДЕЛАБРИ ЗА УЛИЧНО ОСВЕТЛУВАЊЕ НА РЕГИОНАЛНИОТ ПАТ ПРИЛЕП-КРИВОГАШТАНИ КАЈ СЛАВЕЈ

Започна реализацијата на проектот за поставување на канделабри за осветлување на регионалниот пат R-1306 Прилеп – Кривогаштани кај населеното место Славеј. Проектот предвидува поставување на вкупно 22 канделабри  кои ќе бидат поставени покрај регионалниот пат во должина од 880 метри, ...

Read More »

ПРИСТИГНА ИНВЕНТАР ВО НОВАТА ИТНА МЕДИЦИНСКА ПОМОШ ВО КРИВОГАШТАНИ

Денес во просториите на новата итна медицинска помош во Кривогаштани пристигна инвентар со кој се опремија сите простории во објектот кој се најдува во дворот на амбулантата во Кривогаштани. За краток временски период се очекува да започне со работа после ...

Read More »