Home / Проекти / РЕАЛИЗИРАНИ ПРОЕКТИ

РЕАЛИЗИРАНИ ПРОЕКТИ

СВЕЧЕНО ПУШТЕНИ ВО УПОТРЕБА НОВИТЕ УЛИЦИ ВО ВРБЈАНИ И КРИВОГАШТАНИ

Во присуство на жителита на населеното место Врбјани , градоначалникот на општина Кривогаштани Рубинчо Шефтероски, свечено ја пушти во употреба новата улица во Врбјани. Асфалтиран е еден од клучните краци на улицата Пелагониска во Врбјани, кој долготрајно ќе ги реши ...

Read More »

Oткривањето на спомен обележјето во чест и вечен помен на нашиот македонски херој Љубе Грујоски

На големиот државен празник 11 Октомври, во Пашино Рувци беше откриен споменикот на нашиот сограѓанин и пријател Љубе Грујоски, кој загина на Карпалак во конфликтот во 2001 година. Овој чин на откривањето на спомен обележјето во чест и вечен помен ...

Read More »

ОПШТИНА КРИВОГАШТАНИ НАЛИКУВА НА ГОЛЕМО ГРАДИЛИШТЕ

На територијата на општина Кривогаштани во моментов активно се работи на 7 локации каде повеќе изведувачи ги извршуваат градежните активности предвидени за реализација на проектите со кои општината си го загарантира својот напредок и модернизација со што веќе го доби ...

Read More »

ДОНИРАНА ОПРЕМА ВО БРЗАТА ПОМОШ ВО КРИВОГАШТАНИ

Во текот на вчерашнио ден Општина Кривогаштани во соработка со Комфи Ангел и CLS Equipment  во новата итна медицинска помош во Кривогаштани донираа опрема во постелнини, компјутер со печатач како и нов телевизор. Со ова се овозможува непречено функционирање на ...

Read More »

И ОФИЦИЈАЛНО ВЕЧЕРВА ЗАПОЧНА СО РАБОТА ИТНАТА МЕДИЦИНСКА ПОМОШ ВО КРИВОГАШТАНИ

Општина Кривогаштани со градоначалникот Тони Заткоски продолжува да пишува историски датуми за општината. Денес и официјално за прв пат во својата историја општина Кривогаштани доби итна медицинска помош на својата територија за потребите на своите граѓани и граѓаните на соседните ...

Read More »

ОПШТИНА КРИВОГАШТАНИ ЗАБРЗАНО СЕ МОДЕРНИЗИРА

Општина Кривогаштани не запира со модернизирање и спроведување на иновативни и креативни идеи на целата своја територија. Веќе неколку години наназад во општината не поминал ден во кој што не се случило нешто позитивно и ново во полза на општината. ...

Read More »

ПРОСЛАВЕН ПРВИОТ РОДЕНДЕН НА ДЕТСКАТА ГРАДИНКА ВЕСЕЛО ШТРКЧЕ ВО КРИВОГАШТАНИ

4-ти Ноември 2014 година во Општина Кривогаштани за прв пат од своето постоење започна со работа првата детска градинка ,,ВЕСЕЛО ШТРКЧЕ’’ во населено место Кривогаштани. По тој повод денес беше прославен првиот роденден на градинската каде што присуствуваа голем број ...

Read More »

Целосно завршена изградбата на повеќенаменското игралиште во Општина Кривогаштани

Во текот на вчерашниот ден целосно беше завршена изградбата на новото повеќенаменско игралиште во Кривогаштани. Сите градежни и технички работи целосно се завршени и се очекува во текот на идната недела истото да биде и технички предадено во владение на ...

Read More »

ЦЕЛОСНО ЗАВРШЕНА ИЗГРАДБАТА НА ПОВЕЌЕНАМЕНСКОТО ИГРАЛИШТЕ ВО ОПШТИНА КРИВОГАШТАНИ

Во текот на вчерашниот ден целосно беше завршена изградбата на новото повеќенаменско игралиште во Кривогаштани. Сите градежни и технички работи целосно се завршени и се очекува во текот на идната недела истото да биде и технички предадено во владение на ...

Read More »